12. jul, 2022

Bild

I Holmströms Konst kan ni denna vecka 9 - 15 / 7 se paret Christianssons vackra alster i både olja, akryl och foto. Välkomna in! Öppet 11 - 16

10. jul, 2022

Atelje-K

10. jul, 2022

Atelje-K öppnar pop-up butik i Lilla Galleriet

Atelje-K flyttar in för en vecka i Lilla Galleriet 9/7-15/7.

Atelje-K startade 2015 i liten skala.
Första barnbarnet hade kommit och jag tog fram min gamla symaskin från 60-talet. Jag köpte det första tyget på Åland för att sedan upptäcka vad företag på nätet hade att erbjuda.
Roliga mönster och färger på mjuka trikåtyger. Det var så roligt att sy.

 

Jag köpte ytterligre en symaskin, en over lock. Nu säljer jag mina produkter på marknader och genom en återförsäljare.Tygerna är oekotex-certfierade. Några produkter kommer från Tanzania. 

Sedan 2016 driver jag också Moshi Mamba Ideell förening till förmån för 9 byar i Tanzania. På Kilimanjaros sluttning har vi startat biodling och hjälper skolor och vårdcentraler.

Jag följer själv upp alla projekt och räknar med att åka dit i december 2022. Föreningen ligger inte på en massa pengar.
Jag går ut på sociala medier när jag ser behov av att bygga en ny toalett, sätta in fönster eller stärka barnmorskornas arbete genom ny utrustning. Hittills har det lyckats över förväntan. Jag tror att nästa projekt blir mer utbildning till biodlarna. Vi har en välutbildad lärare som gjort stor nytta för våra biodlare.

Agneta Wahlström, en kreatör när det gäller virkning av allt från djur till frukter och smörgåsar, finns med sina alster under veckan. 

Välkomna in!
 

Kerstin Kiltoft

kerstin@atelje-k.se

0705417924